Ana içeriğe atla

Temiz İçerikli Ürünlere Mer'aba (!)




   Merhaba sevgili Heranyegane okuyucuları :)

 Bugün sizlere faydalı olacağını düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım. Tüm hemcinslerimin derdi ileriki yaşlarda daha iyi görünmek değil mi? İleride bile değil her an hatta şimdi , şu an iyi görünmek!! !!!

 " Bu yüzünden de en iyi yatırım cildinize yaptığınız yatırım "  diyorum ben :) 

  Özellikle 40'lı yaşlarda cildimizin çok daha iyi görünmesi için şimdiden hem beslenmemize hem kullandığımız ürünlere dikkat etmemiz gerekiyor. Spora vs. hiç girmiyorum bile. Kızlar işimiz çok zor onu biliyoruz di mi? İyi veya sağlıklı olmak hiç kolay değil. Ben şahsen sadece 1 gün boyunca %100 sağlıklı beslenebiliyorum.  Da-ya-na-mı-yo-rum! Neyse bunları geçelim.

  Artık dönem içeriği temiz ürünler kullanma dönemi. Sheido, Clarins, Bobbibrown, Lacome vs. gibi kozmetik firmalarının cilt bakımı ürünlerinden uzak durma vakti. Gelelim temiz içerikli ürün dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk sorulara..


Peki diğer markalar kadar etkililer mi? 

  Temiz içerikli ürün dediğimiz zaman içerisine kimyasal bileşenlerin katılmadığı ürünler geliyor aklımıza. Bu da demek oluyor ki uzun vadede ve düzenli kullanımda iyi sonuç vermesi!
   1 haftalık bir kullanımda sonuç veremeyeceği aşikar. Zaten amacımız zarar vermeden düzeltmesiyse buna hepimiz razıyız demektir.

En önemlisi gerçekten içerikleri temiz mi?
  
   Tabii ki %100 diyemeyiz nasıl diyelim ki? Ama en azından içindekiler kısmında öyle yazıyor. Ve cildimize uyguladığımızda bunu hissedebiliyoruz.  Mesela miss gibi parfüm kokan bir ürünün doğal olmadığını bildiğimiz gibi .

Peki bu temiz içerikli ürünler neler?

  Onlardan da yazının devamında bahsedeceğim :)


  Şimdi gelelim benim hem yeni kullanmaya başladığım hem de uzun süredir kullandığım temiz içerikli ürünlere ki ben artık bunlardan başka bir şey kullanmamayı tercih ediyorum.







  La Roche - Posay markasının ne kadar iyi bir marka olduğundan bahsetmeyeceğim uzun uzun. Bu benim kullandığım Effaclar - Duo yüzümdeki minik sivilce izlerinin rengini açarak onları yok ediyor. Her sabah BB kremimin altına baz gibi kullanıyorum. Nemlendirmediğini şimdiden söyleyeyim. Ama üzerine uyguladığım  L'occitane marka BB krem nemlendirdiği için sorun yaşamıyorum. Akşamları genelde uygulamıyorum. Ama kullanıcaksam da üzerine Kiehl's midnight  serumunu uyguluyorum :)

 L'occitane markasıyla bu sene tanıştım ve bayıldım! Gördüğünüz BB krem içerisinde hem SPF bulunduruyor hem nemlendirme özelliği ayrıca cildinizin rengini de düzenliyor.



Didem Soydan'cığıma buradan selamlar bu güzel ürünlerle tanışmamı ona borçluyum. 
IDA-KEW maskesi gerçekten cildinizi tahriş etmeden temizliyor ve yeniliyor. Üzerine de tonik ( Saf Gül Suyu) uyguladığım zaman gerçekten cildimin parladığını görüyorum. Ve arkadaşlarımdan da sık sık sorular alıyorum . Ne kullanıyorsun ??? İşte bunları kullanıyorum arkadaşlarım.


The Body Shop çok sevilen bir marka olduğunu biliyoruz ama nedenli temiz içeriklidir bilemiyorum. Ama cicili bicili değil mi? Özellikle bu E vitaminli serisini çok sevdim. İlk defa bu markanın bir ürününü bitirecek gibiyim. Göz altı rolonu morlukları azaltıyor. Ama galiba sabah kalktığımda göz altım hafiften şiş oluyor, 1-2 saate geçiyor. Neden öyle oluyor :D ??? Morluk yok şişlik oluyor seçim sizin der gibi :)



Asla dememeliyim belki ama asla vazgeçemeyeceğim makyaj temizleme ürünlerim.
Lierac ile tanışmadıysanız bu yazı miladınız olsun. Muhteşem ürünleri var. Hem işlevi güzel hem yapıları çok iyi.
Garnier  ise sıradan bir makyaj temizleyicisi aslında ama hepsi birbirinin aynısı olduğu için ben bu ürünü alıyorum sürekli .



Bepanthol u tek bir kelime ile açıkla deseler "kurtarıcı" derdim. Kesinlikle öyle. İsterseniz kızarık ya da kuru bölgenize uygulayın. İsterseniz serumunuz ile karıştırın çok yönlü bir krem.
Nuxe hem nemlendirip hem minik çizgilerinizin görünümünü düzenleyen göz altı bakım kremi. Düzenli kullanamıyorum,  aklıma gelirse kullanıyorum bu sebeple pek bir etkisini göremedim.




Gelelim akseuarlara, bu biraz konu dışı gibi bir şey mi oldu ne? Şu meşhur Tangle Teezer taraklardan bir tane satın aldım. Vallahi saçlarımı daha sık tarar oldum. Elektriklenme derdi yok artık:)

Ardından yine meşhur Beauty Blender sünger. Fırça temizlemekten bıktığımdan beridir bir tanışıklığımız var. Diğer süngerlere göre daha yumuşak daha iyi temizleniyor. Çabuk kuruyor :) Fiyatının hakkını uzun ömrüyle veriyor.

Diğeriyse yüz temizleme pedi watsons veya gratisten almış olmalıyım. Yüzünüzü ellerinizden daha iyi temizliyor, oldukça kullanışla bi ürün denemenizde fayda var.

*

Çok uzunca bir yazı oldu öyle değil mi?  :)

Hepsini okuyanların gözlerinden öpüyorum **


Yorumlar

  1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için:):) blog sayfanızı ilk boş zamanımda inceleyeceğim çok leziz görünüyor zaten :)

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş :) Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. merhaba Blogunu çok sevdim ve takibe aldım banada beklerim sevgileeer :)) http://nuranseker.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. blog keşif etkinliğinden sizi takip ediyorum bana da beklerim sevgiler
    https://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk çekilişi baş-la-tı-yo-rum..

Şunun sevimliliğini görüyor musunuz? Bu tatlı mı tatlı panda ile birlikte mutlulukla  ilk çekilişimi başlatıyoruzzzz.. . Kaç tane çekilişe katıldım vallahi sayamadım. Hiç birini kazanamadım. Ama çekilişin açıklanacağı anı beklemek ve açıklanan isme bakmak epey heyecanlı oluyor. Kazanamamış olsam bile ben bu heyecanı seviyorum. Sizler için yeni bir heyecan başlatıyorum aslında bu süreçte ben daha çok heyecanlı olucam, biliyorum. Mazur görün. Tekrar belirteyim, anket sonucuna göre seçtim hediyeleri. Katılım için de ayrıca teşekkür ederim herkese. Heranyegane'nin ilk çekilişi!! Bence katılın millet. Heranyegane ismini nasıl bulduğumu da anlatıcam sizlere. Arada böyle sohbet yazıları yazıyorum ya onların arasına sıkıştıracağım. HEDİYELER Görsellerini de bu şekilde eklemiş oldum. Umarım kazanan kişi severek okur ve kitabını okurken mum odasına hoş bir hava katar.  * Ayrıca çekilişime minik bir kozmetik kutusu ekleyeceğim. Herkesin gönlü olsun d

ZAYIFLAMANIN EN KOLAY YOLLARI

Biz kızlar hayatımızın belki de %80'inde diyetteyiz öyle değil mi? Aslında diyet yapmadan sadece ufak detaylara dikkat ederek zayıflamak ve zayıf kalmak mümkün  Önce sağlığımız için sonra fazla kilolardan kurtulmak için - fast food'u - minimum a indirmek önemli! o çok sevdiğimiz cipsler, asitli ve çok şekerli içecekler... önce minimuma iniyor. sonra vedalaşıyoruz. 2. kural ise ben su içemiyorum demek yok! bol bol su içeceğiz. Vücudumuzu içeriden de temizlememiz gerekiyor. Su içmek metabolizmamızı da hızlandıracak günde 2-3 litre tüketmemiz gerekiyor. *Suyunuzun içine limon, tarçın, elma katarak içimini kolay hale de getirebilirsiniz. Ayrıca yeşil çay da içerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Gelelim yaptığımız diğer basit bir hataya; hızlı yemek yemek ve çiğnemeden lokmaları yutmak. -Fark etmeden çok hızlı yemek yiyoruz. Onun yerine tatlı tatlı çiğneyerek, yemeğin tadını alarak yemek yersek midemiz mutlu olur ve yediklerimizin sindirimi daha kolay olacağın