ÇAY SEVENLERE ÖZEL PÜF NOKTALAR

Şubat 05, 2016 0 Comments A+ a-





    Kimse inkar etmesin iş hayatının getirilerinden bir tanesi de çay !! Günde kaç bardak çay içiyorsunuz?
-Ben 3-4 bardak içiyorum-
Yine iyi bir ortalama. 10 bardak içenleri biliyoruz. Peki içtiğiniz çay lezzetli mi ?
-İş yoğunluğundan içtiğim çayın lezzetini düşünemiyorum-
( bir kere keyifli değil ki lezzetli olsun)  
diye cevap verenleri duydum !!
Ama evde çay içiyorsam o çayı keyfim için içiyorum. 
  Bir Karadeniz-li olarak 25 yıldır çayı yanlış demlemişim! 
  Şimdi gelelim çay demlemenin püf noktalarına ..




1.Çay demlerken kaynayan suyun üstüne çayı koymamalıyız, yoksa çay yanar ve tadı buruklaşır.
Çayı yakmadan paketlemek de bi o kadar zor oluyormuş. Bundan dolayı aynı markanın her paketindeki çayın tadı bir olmuyormuş.

2. Su kaynadıktan sonra suyu çayın üstüne hemencecik dökmüyoruz. Bu işlem de çayı yakar. Su 90 dereceye düşüne kadar bekleyip ondan sonra çayı demliyoruz.

3. Çayı demledikten 30 dakika sonra çay bayatlar. Genelde bizim ülkemizde bir çay demlendiği zaman saatlerce içilir . Çayın ömrünü uzatmanın bir yolu var!! Dememlenen çayı süzmek.

4. Porselen çaydanlık! Porseleni temizlemek ne kadar zor olsa da eğer çayın lezzetini almak istiyorsanız porselen çaydanlık edinmelisiniz.

5. Çayınızı şekersiz içiniz. ( yazan -1 hafta önce bıraktı- )


  Geçen günlerde gittiğimiz ve yine çay içtiğimiz bir toplantımızda konuştuk tüm bunları. Haydi bir koşu doğru çay demlemeyi deneyin. Sonra bana da farkını anlatın. Buradan bir tıkla mail adresime ulaşabilir ya da aşağıdaki kutucuğa yorum bırakabilirsiniz. Şimdilik görüşmek üzere.



**Bu bilgileri Of Çay Pazarlama Müdürü ile yaptığımız toplantımızda edindim.