Ana içeriğe atla

FİLM ARŞİVİ




FİLM ARŞİVİ


Arkadaşlar kendinize zaman ayırın da biraz film izleyin. Hoş ben sizin için izliyorum ve hemen paylaşıyorum :d


     Bu hafta neler izledim. Çok çok beğendiğim hemen tavsiye edeyim diyebileceğim bir film izlemedim. Zaten iki tanesini televizyonda izledim. Bu hafta tam dört film izlemişim vay be . Ne boş zaman yaratmışım ama :)

 - Careful What You Wish For / Ne dilediğine dikkat et
- Ender's Game / Uzay oyunları
- Ex Machina
- Avengers: Age of Ultron

 Gelelim televizyonda denk geldiğim bu iki filme . Uzay oyunlarında film boyu oyunculuğu hiç iyi olmayan gudubet suratlı 12 yaşında bir çocuğu izliyorsunuz. Filmin aslında iyi olan senaryosu ve harcanılan para boşa gitmiş sırf 12 yaşında kötü oyunculuğu olan bi çocuk yüzünden neyse. İkinci filmimiz Ne dilediğine dikkat et ise bildiğimiz sıradan bir gençlik filmi. Belki de sonu sizi şaşırtabilir ama çok bir şey beklemeden izlerseniz daha iyi.
 Vallahi uzun uzun anlatmaya değerler mi bilemiyorum. İzlerken hoş vakit geçirebilirsiniz. Fakat zamanınız değerli ise yani -çalışıyor ve sadece belli saatleri kendinize ayırıyorsanız- aşağıda bahsedeceğim filmlere geçebilirsiniz hemencik. 

Avengers filmi hala sinemalarda ... o yüzden pek bir şey yazmak istemiyorum.


EX MACHİNE





















2015 - ABD ,   İngiltere
Bilim Kurgu ,   Dram ,   Gerilim

Yapay zeka ile ilgili bir film anlayacağınız gibi. Durağan aslında ama merak ettiğiniz için filmden sıkılmıyorsunuz. Şu an içinde bulunduğumuz durumu anlatıyor. Yapay zeka kullanılsın mı kullanılmasın mı?  Bu konu ile ilgili bir yorum okumuştum onu sizlerle paylaşayım hemen.

"Kendini geliştirebilen yapay zeka üretmenin ne kadar tehlikeli olduğu konusunda bir çok yazı yazıldı, film çekildi. Yapay zekanın geliştirilmesi sırasında uygulanması gereken sınırlamalar belirlendi, ortak bilinç oluşturma amaçlı Google gibi teknoloji devleri açıklamalarda bulundu. Güncel örnek olarak Elon Musk bu tehdidin önlenmesi için 2015 başında 10 milyon dolar bağışta bulundu, Stephan Hawking yine aynı şekilde yapay zekanın tehlikeleri üzerinde tedbir alan herkesi desteklediğini açıkladı ve sair. Bilim insanlarında böyle bir tedirginlik var ve bu tedirginliğin sebebi, sınırı olmayan yapay zekanın insanlığa zor günler yaşatma ihtimalinin gerçek olması. Böyle bir kamuoyu oluşmuşken kimse kalkıp yapay zekayı övecek film yapmaz kolay kolay. Bu film de o hassasiyetle yapılmış. Gelecekte bu tür filmlerin artması kaçınılmaz.  "


-Özellikle izlemenizi istediğim iki filmden de bahsedip yazımı sonlandıracağım.

RUSH/ ZAFERE HÜCUM


















20 Eylül 2013
2013 - ABD
Aksiyon ,   Biyografi ,   Dram ,   Spor
123 Dak.


İzleyip etkilenmemek mümkün değil. Özellikle gerçek olması tüm bu izlediklerinizin zamanında gerçekleşmiş olması daha da heyecanlandırıyor insanı. Bir biyografi filmi ancak bu kadar iyi olabilir diyorum. Yapımcının amacı kesinlikle para kazanmaktan fazla. Bu filmi izlemeyen hala var mı arkadaşlar?? Lutfen ya luuuutfen bu filmlerden habersiz kalmayın:)

ABOUT TIME / ZAMANDA AŞK





















04 Ekim 2013
2013 - İngiltere
Bilim Kurgu ,   Dram ,   Komedi
123 Dak. 

Tam benlik bir bilim kurgu, keyifle izlenebilecek, aynı zamanda duygulanıp, kendinizden parçalar bulabileceğiniz bir film. Zamanlar arası oluşacak farklılıklara fazla takılmadan izlenmesi gereken bir film. Zaman yaratıp mutlaka izleyin..



Bugün benden bu kadar.. İyi seyirler.

Yorumlar

  1. film izlemek bizim de haftaiçi zorunluluk oluyor resmen, ex macina yı merak ediyordum, teşekkürler, bize de beklerim bu arada:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Temiz İçerikli Ürünlere Mer'aba (!)

   Merhaba sevgili Heranyegane okuyucuları :)  Bugün sizlere faydalı olacağını düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım. Tüm hemcinslerimin derdi ileriki yaşlarda daha iyi görünmek değil mi? İleride bile değil her an hatta şimdi , şu an iyi görünmek!! !!!   " Bu yüzünden de en iyi yatırım cildinize yaptığınız yatırım "   diyorum ben :)     Özellikle 40'lı yaşlarda cildimizin çok daha iyi görünmesi için şimdiden hem beslenmemize hem kullandığımız ürünlere dikkat etmemiz gerekiyor. Spora vs. hiç girmiyorum bile. Kızlar işimiz çok zor onu biliyoruz di mi? İyi veya sağlıklı olmak hiç kolay değil. Ben şahsen sadece 1 gün boyunca %100 sağlıklı beslenebiliyorum.  Da-ya-na-mı-yo-rum! Neyse bunları geçelim.   Artık dönem içeriği temiz ürünler kullanma dönemi. Sheido, Clarins, Bobbibrown, Lacome vs. gibi kozmetik firmalarının cilt bakımı ürünlerinden uzak durma vakti. Gelelim temiz içerikli ürün dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk sorulara.. Peki diğer markalar kadar etk

İlk çekilişi baş-la-tı-yo-rum..

Şunun sevimliliğini görüyor musunuz? Bu tatlı mı tatlı panda ile birlikte mutlulukla  ilk çekilişimi başlatıyoruzzzz.. . Kaç tane çekilişe katıldım vallahi sayamadım. Hiç birini kazanamadım. Ama çekilişin açıklanacağı anı beklemek ve açıklanan isme bakmak epey heyecanlı oluyor. Kazanamamış olsam bile ben bu heyecanı seviyorum. Sizler için yeni bir heyecan başlatıyorum aslında bu süreçte ben daha çok heyecanlı olucam, biliyorum. Mazur görün. Tekrar belirteyim, anket sonucuna göre seçtim hediyeleri. Katılım için de ayrıca teşekkür ederim herkese. Heranyegane'nin ilk çekilişi!! Bence katılın millet. Heranyegane ismini nasıl bulduğumu da anlatıcam sizlere. Arada böyle sohbet yazıları yazıyorum ya onların arasına sıkıştıracağım. HEDİYELER Görsellerini de bu şekilde eklemiş oldum. Umarım kazanan kişi severek okur ve kitabını okurken mum odasına hoş bir hava katar.  * Ayrıca çekilişime minik bir kozmetik kutusu ekleyeceğim. Herkesin gönlü olsun d

ZAYIFLAMANIN EN KOLAY YOLLARI

Biz kızlar hayatımızın belki de %80'inde diyetteyiz öyle değil mi? Aslında diyet yapmadan sadece ufak detaylara dikkat ederek zayıflamak ve zayıf kalmak mümkün  Önce sağlığımız için sonra fazla kilolardan kurtulmak için - fast food'u - minimum a indirmek önemli! o çok sevdiğimiz cipsler, asitli ve çok şekerli içecekler... önce minimuma iniyor. sonra vedalaşıyoruz. 2. kural ise ben su içemiyorum demek yok! bol bol su içeceğiz. Vücudumuzu içeriden de temizlememiz gerekiyor. Su içmek metabolizmamızı da hızlandıracak günde 2-3 litre tüketmemiz gerekiyor. *Suyunuzun içine limon, tarçın, elma katarak içimini kolay hale de getirebilirsiniz. Ayrıca yeşil çay da içerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Gelelim yaptığımız diğer basit bir hataya; hızlı yemek yemek ve çiğnemeden lokmaları yutmak. -Fark etmeden çok hızlı yemek yiyoruz. Onun yerine tatlı tatlı çiğneyerek, yemeğin tadını alarak yemek yersek midemiz mutlu olur ve yediklerimizin sindirimi daha kolay olacağın