Ana içeriğe atla

Nerede Kalmıştık ?



Nerede Kalmıştık ?


 Önceki yazımda bahsettiğim Biruni olayını sizlere anlatacağım. Şok şok!!! Gerçekten böyle şeylerle karşılaşacağım aklımın ucuna dahi gelmezdi.  
 Yazımda gerçek düşüncelerimi, hislerimi yumuşatarak aktaracağım. Yoksa bildiğiniz gibi değil çok sert şeyler yazabilirim.  
 Uzatıp dolandırmadan Biruni Üniversitesi'nde yaşadığımız talihsizliği anlatayım. Öncelikle bu VAKIF üniversitesinden bahsedelim. Üniversitenin ne amaçlarla ne umutlarla kurulduğunu bilemiyorum. Fakat kendilerine seçtikleri müdürlerini pek iyi seçemediklerini biliyorum. Üniversitesini ticarethane olarak gören bir müdür, hem de "Profesör" ünvanlı bir müdür.. 

Sağlık Meslek Yüksek Okulu müdürlerinden bahsediyorum. 

Olay Şöyle;

Mezun olacağımı buralarda davul zurna çala çala söyledim. Şimdi de lisansüstü eğitimim için kollarımı sıvadım. Okulları , okulların programlarını, ücretlerini kısacası her şeyini araştırmaya başladım. Bu sırada sevdiğim bir arkadaşım Biruni Üniversitesi'nde yeni açılan -Biyoistatistik programından bahsetti. Bu dalın da bizlere ne kadar yararlı olacağını, istediğimiz bir program olduğuna da karar verince  üniversite hakkında araştırmalara başladık. İnternette "Varını yoğunu verdi üniversite kurdu" başlıklı haberi de okuyunca; umut vaadeden güzel bir üniversiteye benziyor dedik,  Meslek Yüksek Okulu müdürüyle görüşme ayarladık. 

Burada film kesiliyor. Çünkü hiç normal şeyler yaşanmadı. Ne kadar nazik ve kibar olabileceğim bilmiyorum..

Eğitim nerelerde bir okuyun, okuyun da hangi üniversiteyi tercih edeceğinize karar verin.

Odaya girdiğimiz zaman bizimle birlikte aklı başında genç bir öğretmen hanım vardı. İş görüşmesi için gelmiş. Ona yapılan saygısızlığın da altını çizmek isterim. Onunla birlikte bizi de aldı odasına ve o şekilde bir görüşme yaptı. Konuşmaları öğretmen hanıma oldukça saygısız devam etti. 3 ayda İngilizce öğretilebileceğinden bahsetti. Öğretmen hanım kendi fikrini söylediği zaman ise boşver sen o işleri diyor. Bu kısımlarda da şok geçirmiştim. 

Bizlereyse öncelikle mezun olup olmadığımızı sordu. Mezun değiliz dediğimiz de olsun yine de kaydınızı alalım dedi. Bir dakika ne oluyor??

 Öncelikle Üniversitenizi sizden dinlemek istiyoruz . Bunu demez olaydık başladı şu üniversite şöyleee, bu üniversite böyleee. (Marmara, Koç, Sabancı, İstanbul..)
 Bu demek oluyor ki -Biruni Üniversitesi'nde anlatabileceğim hiçbir şey yok, bari diğer üniversiteleri kötüleyeyim-.

 Biruni mi ? -Bir dakika ya zaten gitmemiz bile saçmaymış ama neyse:)

Sonrasında baktı ikna edemeyecek hemen -gelecek planlarımızın önünü kesecek görüşlerinden bahsedip neredeyse onların üniversitesinde eğitim almazsak öleceğimizi (abartıyorum elbette!) anlatmaya başladı.

Bu da mı gol değil ?!?!?!!

Tamam o zaman sevgili öğrenciler siz kimsiniz de bizim üniversitemizi beğenmiyorsunuz taktiğine geçti. İnanılmaz olan kendi maddi olanaklarından bahsetmeye başlaması..
Buradan sonra yazmak istemediğim arkadaşlarımı ve beni incitecek sözler sarf etti.  

Biz bu olanları sadece izliyoruz. Arada mantıklı sorular soruyoruz o kadar. 
Sanmayın ki adamı
kışkırtıyoruz.

Keşke öyle olsa da böyle bir eğitimcinin varlığını inkar edebilsek ama var! ..

Üniversitenizden mezun olmak bize ne yarar sağlayacak diye sorduğumuz da " Benim ismim yeterli 

olacak" diyebilen bir eğitimciden bahsediyoruz.  

Daha sonrasında kendisine Yeditepe Üniversitesi'ni düşündüğümü söylediğim zaman

-DİKKAT-

Yeditepe Üniversitesi'nden teklif almış olduğunu ve kabul etmediğini söyledi. Nedenini sorduğumuz zaman kötü eğitiminden tutun da kötü öğretim görevlilerinden mi bahsetmedi. -Burası aşırı komik- Sonrasında Tıp Fakültesi ile ün yapmış Üniversitenin Tıp fakültesi olmadığını idda etti.

Şaka gibi değil mi?

Kendisine karşı çıkıp başından beri davranışlarından rahatsız olduğumuzu belirttiğimiz de ise;

-Şuna Bakın-

"Bizi denediğini ve sinirlenip sinirlenmeyeceğimizi ölçtüğünü söyledi"

Böyle bir geri dönüşe ne ad verilir bilmiyorum. 

-Aslında biliyorum- Söyleyemeyeceğim.

Öğrendiğim kadarıyla öğrencileri de kişiden şikayetçiymiş.

Devamında kendisine BEY dediğimiz için bizi susturup HOCAM! denir dedi. Bunu konuyu da epeyce...epeyce... uzattı -Neden? Asıl konu pek hoşuna gitmedi. 

Sonrasında "Neden Yeditepe?" diye sordu. Üniversitenin imkanlarından, kalitesinden bahsettik.
Sonrasında "Yrd. Doç" olarak eğitim veren çok sevdiğimiz hocamızın referansı olduğunu söyledik. 

Cevabı..

" Kim o kız ?? Ben hiç duymadım. " 

Hitap şekline inanabiliyor musunuz? -KIZ? Ne oldu "Hocam" kelimesine ?  -NEYSE.

Uzatıp bizimle konuşurken uzun uzun kızıyla günlük sohbetini sonrasında yine aynı şekilde bizi dinlerken telefonda durup durup bir şeyler incelemesini, sürekli siz kimsiniz tavrını uzun uzun anlatmayacağım. Yazım yeterli olup anlatılmak istenen şeyler anlaşılmıştır diye düşünüyorum..

Yok yahu Türkiye eğitim kalitesine ne zaman önem verecek?
Her yerde özel üniversite bitiyor. Ayrıca bu insanlar nereye kadar "Profesör" ünvanı ile dolaşacak.

Gerekli yerlere şikayet mektuplarımızı gönderdik. Geri dönüşleri elbette mükemmel olmayacak. (Kimi kime şikayet ediyoruz)

Malesef..







Yorumlar

  1. biruni gibi zamanının çok ötesinde bir alimin adıyla kurulmuş olması çok vahim.. günümüzde herşeyin etiketten ibaret olduğuna başka bir örnek, bir insanın seviyesi dilinden ve üslubundan kolayca belli olur, size geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Üniversiteye bu ismi verirken ve kurarken ne amaç edindiklerini bilemiyorum fakat böyle kişileri bünyelerinde barındırdıkları sürece ne olacak takip edeceğiz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Temiz İçerikli Ürünlere Mer'aba (!)

   Merhaba sevgili Heranyegane okuyucuları :)  Bugün sizlere faydalı olacağını düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım. Tüm hemcinslerimin derdi ileriki yaşlarda daha iyi görünmek değil mi? İleride bile değil her an hatta şimdi , şu an iyi görünmek!! !!!   " Bu yüzünden de en iyi yatırım cildinize yaptığınız yatırım "   diyorum ben :)     Özellikle 40'lı yaşlarda cildimizin çok daha iyi görünmesi için şimdiden hem beslenmemize hem kullandığımız ürünlere dikkat etmemiz gerekiyor. Spora vs. hiç girmiyorum bile. Kızlar işimiz çok zor onu biliyoruz di mi? İyi veya sağlıklı olmak hiç kolay değil. Ben şahsen sadece 1 gün boyunca %100 sağlıklı beslenebiliyorum.  Da-ya-na-mı-yo-rum! Neyse bunları geçelim.   Artık dönem içeriği temiz ürünler kullanma dönemi. Sheido, Clarins, Bobbibrown, Lacome vs. gibi kozmetik firmalarının cilt bakımı ürünlerinden uzak durma vakti. Gelelim temiz içerikli ürün dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk sorulara.. Peki diğer markalar kadar etk

İlk çekilişi baş-la-tı-yo-rum..

Şunun sevimliliğini görüyor musunuz? Bu tatlı mı tatlı panda ile birlikte mutlulukla  ilk çekilişimi başlatıyoruzzzz.. . Kaç tane çekilişe katıldım vallahi sayamadım. Hiç birini kazanamadım. Ama çekilişin açıklanacağı anı beklemek ve açıklanan isme bakmak epey heyecanlı oluyor. Kazanamamış olsam bile ben bu heyecanı seviyorum. Sizler için yeni bir heyecan başlatıyorum aslında bu süreçte ben daha çok heyecanlı olucam, biliyorum. Mazur görün. Tekrar belirteyim, anket sonucuna göre seçtim hediyeleri. Katılım için de ayrıca teşekkür ederim herkese. Heranyegane'nin ilk çekilişi!! Bence katılın millet. Heranyegane ismini nasıl bulduğumu da anlatıcam sizlere. Arada böyle sohbet yazıları yazıyorum ya onların arasına sıkıştıracağım. HEDİYELER Görsellerini de bu şekilde eklemiş oldum. Umarım kazanan kişi severek okur ve kitabını okurken mum odasına hoş bir hava katar.  * Ayrıca çekilişime minik bir kozmetik kutusu ekleyeceğim. Herkesin gönlü olsun d

ZAYIFLAMANIN EN KOLAY YOLLARI

Biz kızlar hayatımızın belki de %80'inde diyetteyiz öyle değil mi? Aslında diyet yapmadan sadece ufak detaylara dikkat ederek zayıflamak ve zayıf kalmak mümkün  Önce sağlığımız için sonra fazla kilolardan kurtulmak için - fast food'u - minimum a indirmek önemli! o çok sevdiğimiz cipsler, asitli ve çok şekerli içecekler... önce minimuma iniyor. sonra vedalaşıyoruz. 2. kural ise ben su içemiyorum demek yok! bol bol su içeceğiz. Vücudumuzu içeriden de temizlememiz gerekiyor. Su içmek metabolizmamızı da hızlandıracak günde 2-3 litre tüketmemiz gerekiyor. *Suyunuzun içine limon, tarçın, elma katarak içimini kolay hale de getirebilirsiniz. Ayrıca yeşil çay da içerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Gelelim yaptığımız diğer basit bir hataya; hızlı yemek yemek ve çiğnemeden lokmaları yutmak. -Fark etmeden çok hızlı yemek yiyoruz. Onun yerine tatlı tatlı çiğneyerek, yemeğin tadını alarak yemek yersek midemiz mutlu olur ve yediklerimizin sindirimi daha kolay olacağın