Ana içeriğe atla

Saç Modelleri


Tüm kadınların üzerinde en çok uğraştığı, düşündüğü bir konu varsa oda saçlarıdır.
Her zaman söylerim, bir kadının en güzel aksesuarı saçlarıdır. Saçlarınız sizi bakımlı gösterir. Saçlarınız ne kadar cansızsa sizde o kadar cansız gözükürsünüz. 

Saçlarınızı boyatmak ise özellikle yanlış tercihler bence kendinize yaptığınız en büyük haksızlık. Bana kalırsa size %100 yakışan renk, doğal saç renginizdir. 
Saçlarımızın güzel gözükmesinin ilk adımı tabii ki sağlıklı, canlı olmasıdır. Fakat bu konuyu daha sonralara sakladım. Bugün saçlarımızın modelini doğru seçip seçmediğimize karar verelim.

Eğer yaşınız 20 li yaşlara geldiyse atık kendinize yakışan modeli ya da modelleri biliyorsunuzdur. Kendinize yakışmayan saç modelini kullanmamaya dikkat edin. Bu durum sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir. Daha büyük bir yüzünüz varmış gibi ya da olduğundan geniş alnınız.

Öncelikle yüz tipimizi belirlememiz gerekiyor.


Peki yüz şekli nasıl belirlenir? Yüz şeklini belirlemenin en iyi ve bir o kadar da basit yolu için yüzünüzü düz tutun, aydınlık bir yerde, mimik yapmadan ve yüzünüzü kasmadan düz bir fotoğrafınızı çekin.
Saçlarınızın bitiş noktalarına, şakak kısmına, çene çıkıntısına ve çene ucuna noktalar koyun ve bu noktaları birleştirin. Oluşan görüntü yüz şeklininiz için bir taslak oluşturur. Çeşitli yüz tipleri vardır; oval ki bu en idealidir, üçgen, kare, uzun, ters üçgen, yuvarlak, kalp ve elmas bunlardan bazılarıdır. 

Yuvarlak Bir Yüze Sahipseniz…
Asimetrik kesimler yuvarlak yüzler için idealdir. Yana doğru kesilmiş kahkül, yüzünüzü çok daha ince gösterecektir. Aynı zamanda uzun ve düz saçlar da sizler için ideal.

Oval Bir Yüze Sahipseniz…

En şanslı yüze sahip kişisiniz demektir. Çünkü neredeyse bütün saç kesimlerini, bütün saç modellerini kusursuz bir şekilde taşıyabilirsiniz. Ama ideali fazla uzun olmayan ve ortadan ayrılmış saçlar. Saçlarınıza bir de ufak dalgalar eklerseniz mükemmel duracaktır.

Kare Bir Yüze Sahipseniz…

Saç modeliniz yuvarlak kesimlerden ibaret olmalı. Böylece kare yüzünüzün keskin çizgilerini yuvarlak saç kesimi ile bir nebzede olsa yumuşak hatlara dönüşecektir. Özellikle alın kısmınız ve çene kısmınız keskin köselerden oluşuyorsa yanaklarınıza dökülen saçların yuvarlak kesim ve alın kısmınızın sadece tek tarafına kısa kesilen kahküller yüzünü kare görüntüsüne uyum sağlayacaktır. Saç düzleştiricilerle saçlarınızı düzleştirmeniz kare yüzünüzü daha küçük göstermeyi sağlar.




Kalp Şeklinde Bir Yüze Sahipseniz…

Alnınız geniş, çeneniz dar demektir. Bu nedenle alnınızı az da olsa gizlemek yararınıza olacaktır. Çeneye kadar dümdüz inen, çeneden sonra dalgalarla devam eden saçlar sizler için ideal olacaktır.


Yorumlar

  1. Blogun Mükemmeell... Ayrıca tatlımmm sen hiç kıvırcık saça sahip oldun mu? ben at kuyruğu bile yapamıyorum kafamın üstünden minik minik anten gibi saçlar çıkıyo diye sen gelmişin topuz yap diyon. onu yapmam için 2 saatimi ayırıp önce saçımı düzleştirmem lazım ki saçımı düzleştirirsem eğer kıyıp da bu modelleri yapmam yapamam ben burda Kısa Saç Modelleri bikaç model buldum ama onlarda feciii offff napcam ben yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıvırcık saçı olduğu gibi bırakınca bence çok daha güzel bir havası oluyor.Burgu modelini uygulayabilirsin bence saçlarına :) eğer nasıl yapıldığını bulabilirsem paylaşırım :) blogumu beğendiğine sevindim. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Saç bakımı çok önemli fakat özellikle sık kestirenlerin saçları daha çok yıpranıyor aynı benim gibi. Bunun için bakım kremleri kullanıyorum. Özellikle buradaki gibi Kısa Saç Modelleri olanlar da bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Blogunuzda bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Saç bakımı çok önemli fakat özellikle sık kestirenlerin saçları daha çok yıpranıyor aynı benim gibi. Bunun için bakım kremleri kullanıyorum. Özellikle buradaki gibi Kısa Saç Modelleri olanlar da bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Blogunuzda bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk çekilişi baş-la-tı-yo-rum..

Şunun sevimliliğini görüyor musunuz? Bu tatlı mı tatlı panda ile birlikte mutlulukla  ilk çekilişimi başlatıyoruzzzz.. . Kaç tane çekilişe katıldım vallahi sayamadım. Hiç birini kazanamadım. Ama çekilişin açıklanacağı anı beklemek ve açıklanan isme bakmak epey heyecanlı oluyor. Kazanamamış olsam bile ben bu heyecanı seviyorum. Sizler için yeni bir heyecan başlatıyorum aslında bu süreçte ben daha çok heyecanlı olucam, biliyorum. Mazur görün. Tekrar belirteyim, anket sonucuna göre seçtim hediyeleri. Katılım için de ayrıca teşekkür ederim herkese. Heranyegane'nin ilk çekilişi!! Bence katılın millet. Heranyegane ismini nasıl bulduğumu da anlatıcam sizlere. Arada böyle sohbet yazıları yazıyorum ya onların arasına sıkıştıracağım. HEDİYELER Görsellerini de bu şekilde eklemiş oldum. Umarım kazanan kişi severek okur ve kitabını okurken mum odasına hoş bir hava katar.  * Ayrıca çekilişime minik bir kozmetik kutusu ekleyeceğim. Herkesin gönlü olsun d

Temiz İçerikli Ürünlere Mer'aba (!)

   Merhaba sevgili Heranyegane okuyucuları :)  Bugün sizlere faydalı olacağını düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım. Tüm hemcinslerimin derdi ileriki yaşlarda daha iyi görünmek değil mi? İleride bile değil her an hatta şimdi , şu an iyi görünmek!! !!!   " Bu yüzünden de en iyi yatırım cildinize yaptığınız yatırım "   diyorum ben :)     Özellikle 40'lı yaşlarda cildimizin çok daha iyi görünmesi için şimdiden hem beslenmemize hem kullandığımız ürünlere dikkat etmemiz gerekiyor. Spora vs. hiç girmiyorum bile. Kızlar işimiz çok zor onu biliyoruz di mi? İyi veya sağlıklı olmak hiç kolay değil. Ben şahsen sadece 1 gün boyunca %100 sağlıklı beslenebiliyorum.  Da-ya-na-mı-yo-rum! Neyse bunları geçelim.   Artık dönem içeriği temiz ürünler kullanma dönemi. Sheido, Clarins, Bobbibrown, Lacome vs. gibi kozmetik firmalarının cilt bakımı ürünlerinden uzak durma vakti. Gelelim temiz içerikli ürün dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk sorulara.. Peki diğer markalar kadar etk

ZAYIFLAMANIN EN KOLAY YOLLARI

Biz kızlar hayatımızın belki de %80'inde diyetteyiz öyle değil mi? Aslında diyet yapmadan sadece ufak detaylara dikkat ederek zayıflamak ve zayıf kalmak mümkün  Önce sağlığımız için sonra fazla kilolardan kurtulmak için - fast food'u - minimum a indirmek önemli! o çok sevdiğimiz cipsler, asitli ve çok şekerli içecekler... önce minimuma iniyor. sonra vedalaşıyoruz. 2. kural ise ben su içemiyorum demek yok! bol bol su içeceğiz. Vücudumuzu içeriden de temizlememiz gerekiyor. Su içmek metabolizmamızı da hızlandıracak günde 2-3 litre tüketmemiz gerekiyor. *Suyunuzun içine limon, tarçın, elma katarak içimini kolay hale de getirebilirsiniz. Ayrıca yeşil çay da içerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Gelelim yaptığımız diğer basit bir hataya; hızlı yemek yemek ve çiğnemeden lokmaları yutmak. -Fark etmeden çok hızlı yemek yiyoruz. Onun yerine tatlı tatlı çiğneyerek, yemeğin tadını alarak yemek yersek midemiz mutlu olur ve yediklerimizin sindirimi daha kolay olacağın