Ana içeriğe atla

Sağlıklı Yaşam




Sağlıklı yaşamak, söylerken ne kadar kolay fakat uygulaması bi o kadar zor. Şahsen ben uygularken zorluk çekiyorum.

Sağlıklı yaşam denildiğinde aklınıza ilk ne geliyor?

- Spor
- Beslenme

Öncelikle spor salonu insanı değilim. Çok denedim, olmadı. Açık havada yürüyüş fikri çok daha güzel geliyor. Ama soğuk. Evde spor yapmak da bi o kadar sıkıcı. Derken sporu askıya alıyorum.

Sağlıklı beslenmeye gelirsek; o güzel mi güzel, kalorili yiyeceklerden uzak durmak pek de kolay olmuyor.



Peki bunu daha kolay hale getirebilir miyiz? Getirebiliriz. Severek yaparsanız, kolaylaşacaktır. Tabii ben bir türlü sevemiyorum. Hemen sonuç almak ve hemen zinde,  sağlıklı hissetmek istiyorum. Hemen olmayınca sıkılıyorum. Sabırsızım. 

Fakat; bu işe bir dur demem lazım. Yeni yıl için bir karar aldım. " Sağlıklı yaşam" .

-2015 için sağlıklı yaşam kararıma tatille beraber başladım.

- Öncelikle imkansız gözükse bile sabahları erken kalkıp kendimi sabah yürüyüşlerine zorluyorum. Böylece vücudumdan tembelliği ve uyuşukluğu atmış oluyorum. Çalışanlar için bu çok zor elbette. Onlar da akşam yürüyüşü mü yapsa ne yapsa ? Siz çalışıyorsunuz zaten uyuşuk olamazsınız. Sizler bu adımı es geçebilirsiniz.

-İkinci adımda ise size zindeliğin sırrını vereceğim;


TAZE VE ENERJİK (Sabah yorgunluğundan kurtulun) 


GÜNEŞ ÖPÜCÜĞÜ 

400 ml için: 1 / 2 papaya (yaklaşık 120 gr), 1 / 2 küçük muz (yaklaşık 50 gr), 4 yemek kaşığı portakal suyu ve 150 ml sütü mikser yardımıyla püre haline getirin. İsterseniz üzerine biraz susam da serpebilirsiniz. 
Kişi başına: 150 kalori, 2 gr yağ
Hazırlanma süresi: 5 dakika






ENERJİ ZAMANI (favorim denedim, çok iyi oluyor)

400 ml için: 1 adet limonu yıkadıktan sonra dörde bölün. Limon parçalarını bir havan yardımıyla ezin. 150 gr, iri zar şeklinde doğranmış ananas ve az miktarda soğuk limonlu çayı ve 250 ml ananas suyunu ilave edin. Karıştırdıktan sonra servis yapın.
Kişi başına: 230 kalori, 1 gr yağ
Hazırlanma süresi: 5 dakika





Karadeniz mucizesi ( Mehmet Öz)

Günlük ihtiyacınız olan hemen hemen bütün besin maddelerini bu karışımla alabilirsiniz. Diyetinizden yeteri kadar vitamin alamadığınızı düşünüyorsanız bu kokteyl ihtiyacınız olan besin maddelerini almanızı sağlar ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan deposu. Papaya, günlük önerilen C Vitamini değerlerinden daha fazlasını sunarak bağışıklık sisteminizi güçlü kılar ve hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Karalahana ve ıspanak magnezyum ve kalsiyum ihtiyacınızı karşılamaya yararken elma ve muz da antioksidan almanızı sağlıyor.

Malzemeler:
(Bir porsiyon için)
140 gram papaya
35 gram kara lahana
35 gram ıspanak
1/2 muz
1/2 yeşil elma
Yapılışı: Bütün 
malzemeleri blendıra 
koyun. Pürüzsüz 
bir hal alana 
kadar karıştırın.

GÜÇLÜ VE DENGELİ (Sinirinizi kontrol edin) 

Beton yığınları arasında yaşarken, her yerin yeşille kaplı olduğu doğayla kucaklaşmanın keyfini yaşamak... İşte, bu içeceklerle doğayı yanıbaşınızda hissedeceksiniz. Üstelik, kokteyllerimizin marifetleri bununla da bitmiyor; kan dolaşımını hızlandırıyor, sakinleşmenizi ve gevşemenizi sağlıyor.




AVOCADO BUZU 
400 ml için: 1/2 Avocado (100 gr), 1/2 muz (50 gr) ve 300 ml elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin. Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın. 
Kişi başına: 415 kalori, 23 gr yağ
Hazırlanma süresi: 5 dakika


-Benim gibi hassas gözleri olan (sürekli kızaran, mikrop kapmaya meyilli) kişiler havuç yiyemiyorsa, havuç suyunu bir denesinler. O da olmuyorsa en azından sevdiğiniz meyve sularının içine karıştırıp içmeyi deneyin.

*


Kış aylarında metabolizma hızımız, kan dolaşımının yavaşlaması nedeniyle düşüyor. Soğuk havanın da etkisiyle daha çabuk acıktığımız bu aylarda kilo almamak ve metabolizmayı hızlandırmak için en doğru yol spor yapmak. Spor salonlarını bunun için tercih etmekte elbette fayda var. 
Fakat spor salonları dediğim gibi boğucu geliyorsa, yoga sizin için harika bir seçenek olacaktır. Hem ortamları boğucu olmaktan daha çok huzur verici oluyor hem de değişik bir felsefe ile tanışmış oluyorsunuz.


*

Peki nedir, bu yoga?

Yoga spordan çok bir meditasyon ve yaşam biçimidir. Sanskrit dilinde yoga kelimesi pek çok anlama sahiptir. Bunlar; kontrol etme, birleştirme, kavuşma, bir araya gelme, birlik, yöntem gibi anlamlara gelen yoga,  fiziksel ve zihinsel arınmamızda etkili bir yardımcı oyuncudur.




Kurslar için tıklayın.

Yoga yapmak için, yoga merkezlerine gitmenize de gerek yok.

İhtiyacınız olanlar;

  • Yoga Mat

  • Eğitici Yoga Videoları

Bunları yapın;

1- Yogayı rutin hale getirmek ve her egzersizde yeni pozisyonlar için bolca yoga DVD'leri alın.

2- Evinizde yoga yapabileceğiniz uygun yeri bulun. Matinizi serebileceğiniz açık ve sessiz bir alan belirleyin. Parke üzerinde yapmalısınız ama eğer eviniz halı kaplıysa mümkün olduğunca en sert zemini bulun. Yumuşak zeminler sakatlıklara davetiye çıkarır.

3- Evde kimsenin veya sizi rahatsız edecek kimsenin olmadığı zamanı seçin. Yoga için zaman bulmak en büyük sorundur. Bu yüzden insanlar evde yoga yapmayı tercih ederler. Rahatsız veya bölünmeyeceğiniz en uygun saati seçtiğinizden emin olun.

4- Yoga alanınızı ayarlayın. Yoga ambiyansını yakalamak için mum yakabilir veya ışıkları kısabilirsiniz. Yoga matinize uzanın ve egzersiz sırasında kullanabileceğiniz tüm malzemeleri yanınızda bulundurun.

5- Yoga matinizin yanında bir şişe su ve havlu bulundurun. Pozisyon aralarında ve terlediğinizde küçük molalar için uzağa gitmeyin.

6- Düzenli bir yoga çalışması rutinini takip edin. Çoğu yoga dersi güç kullanımı gerektiren hareketlere geçmeden önce esnemeyle başlar. Her bir pozisyon tam zıttı bir pozisyonla devam eder. Bunun nedeni ise pozisyonlar arasında vücut dengesini sağlamaktır. Evde uyguladığınız egzersizlerin bu düzende gittiğinden emin olun.

7- Bu egzersizleri günlük rutine oturtun ve kendinize bir program belirleyin. Eğer haftada bir tane uzun bir seans yapıyorsanız günlük 15 dakikalık Yoga tamamlayıcı olacaktır.


Not: Sonuna kadar okuyanların gözlerinden öptüm :)

Yorumlar

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene sevindim ayrıca ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Temiz İçerikli Ürünlere Mer'aba (!)

   Merhaba sevgili Heranyegane okuyucuları :)  Bugün sizlere faydalı olacağını düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım. Tüm hemcinslerimin derdi ileriki yaşlarda daha iyi görünmek değil mi? İleride bile değil her an hatta şimdi , şu an iyi görünmek!! !!!   " Bu yüzünden de en iyi yatırım cildinize yaptığınız yatırım "   diyorum ben :)     Özellikle 40'lı yaşlarda cildimizin çok daha iyi görünmesi için şimdiden hem beslenmemize hem kullandığımız ürünlere dikkat etmemiz gerekiyor. Spora vs. hiç girmiyorum bile. Kızlar işimiz çok zor onu biliyoruz di mi? İyi veya sağlıklı olmak hiç kolay değil. Ben şahsen sadece 1 gün boyunca %100 sağlıklı beslenebiliyorum.  Da-ya-na-mı-yo-rum! Neyse bunları geçelim.   Artık dönem içeriği temiz ürünler kullanma dönemi. Sheido, Clarins, Bobbibrown, Lacome vs. gibi kozmetik firmalarının cilt bakımı ürünlerinden uzak durma vakti. Gelelim temiz içerikli ürün dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk sorulara.. Peki diğer markalar kadar etk

İlk çekilişi baş-la-tı-yo-rum..

Şunun sevimliliğini görüyor musunuz? Bu tatlı mı tatlı panda ile birlikte mutlulukla  ilk çekilişimi başlatıyoruzzzz.. . Kaç tane çekilişe katıldım vallahi sayamadım. Hiç birini kazanamadım. Ama çekilişin açıklanacağı anı beklemek ve açıklanan isme bakmak epey heyecanlı oluyor. Kazanamamış olsam bile ben bu heyecanı seviyorum. Sizler için yeni bir heyecan başlatıyorum aslında bu süreçte ben daha çok heyecanlı olucam, biliyorum. Mazur görün. Tekrar belirteyim, anket sonucuna göre seçtim hediyeleri. Katılım için de ayrıca teşekkür ederim herkese. Heranyegane'nin ilk çekilişi!! Bence katılın millet. Heranyegane ismini nasıl bulduğumu da anlatıcam sizlere. Arada böyle sohbet yazıları yazıyorum ya onların arasına sıkıştıracağım. HEDİYELER Görsellerini de bu şekilde eklemiş oldum. Umarım kazanan kişi severek okur ve kitabını okurken mum odasına hoş bir hava katar.  * Ayrıca çekilişime minik bir kozmetik kutusu ekleyeceğim. Herkesin gönlü olsun d

ZAYIFLAMANIN EN KOLAY YOLLARI

Biz kızlar hayatımızın belki de %80'inde diyetteyiz öyle değil mi? Aslında diyet yapmadan sadece ufak detaylara dikkat ederek zayıflamak ve zayıf kalmak mümkün  Önce sağlığımız için sonra fazla kilolardan kurtulmak için - fast food'u - minimum a indirmek önemli! o çok sevdiğimiz cipsler, asitli ve çok şekerli içecekler... önce minimuma iniyor. sonra vedalaşıyoruz. 2. kural ise ben su içemiyorum demek yok! bol bol su içeceğiz. Vücudumuzu içeriden de temizlememiz gerekiyor. Su içmek metabolizmamızı da hızlandıracak günde 2-3 litre tüketmemiz gerekiyor. *Suyunuzun içine limon, tarçın, elma katarak içimini kolay hale de getirebilirsiniz. Ayrıca yeşil çay da içerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Gelelim yaptığımız diğer basit bir hataya; hızlı yemek yemek ve çiğnemeden lokmaları yutmak. -Fark etmeden çok hızlı yemek yiyoruz. Onun yerine tatlı tatlı çiğneyerek, yemeğin tadını alarak yemek yersek midemiz mutlu olur ve yediklerimizin sindirimi daha kolay olacağın